Rágcsálóirtás

 

Lássuk, milyen rágcsálóval állhatunk szemben

Hazánkban elsősorban a vándorpatkány és a házi egér fordul elő. Amellett, hogy irtásukat jogszabály írja elő, mindenképp ajánlott az ellenük való védekezés, mert betegséget terjeszthetnek és komoly gazdasági károkat okozhatnak. Kedvező életfeltételek mellett rendkívül szaporák, egy egér párnak évente akár 1 000 ivadéka is lehet! 

Előfordulásra utaló jelek: ürülék, rágás- és lábnyom, jellegzetes szag. Búvóhelyei: padlás, mennyezet fölött, szerelőakna, raktározott áruban és az alatt. Nem fél az embertől és szívesen választja életteréül a lakásokat, főként a hideg idő beálltával.

rágcsáló rágcsálóirtás
rágcsáló rágcsálóirtás

Milyen eljárásokat alkalmazok?

Azt, hogy melyik technológiát alkalmazom, minden esetben a helyszíntől függ.

Véralvadásgátló szerek

Leghatékonyabban véralvadásgátló szerekkel védekezhetünk. Ezek zárt ládákban, vagy dobozokban kerülnek kihelyezésre, így a háziállatok vagy gyerekek környezetében is biztonságosan használhatóak.

A véralvadásgátló szerek előnye, hogy elhúzódó hatásúak, így a patkányok annak ellenére fogyasztanak belőle, hogy társuk már elpusztult. Ellenkező esetben a patkány össze tudná kapcsolni a táplálékot a mérgezéssel, így elkerülnék azt.

Zárt szerelvénybe kerülnek kihelyezésre, kulccsal nyitható, a patkány méretének még megfelelő bejutási nyílással rendelkező műanyag, ütés, és időjárásálló szerelvénybe kerül kihelyezésre az irtószer, hogy ne férjen hozzá kutya, cica.

Befogadhatatlan ízvilágúak csalétkek, amelyek patkányirtás során olyan, ami ízvilágát tekintve emberi, és haszonállat számára szinte teljesen befogadhatatlan. Iszonyatosan keserű.

Rágcsálócsapda

Vannak olyan helyek, ahol a véralvadásgátló irtószerek nem alkalmazhatóak, például nyitott élelmiszerek közelében. Cukrászdákban, pékségekben az irtószermentes egércsapdákat alkalmazom, amelyek teljesen biztonságosak, a rágcsáló be tud menni az élve befogó csapdába, de kijönni már nem bír.

A hosszú távú rágcsálómentesség elérése érdekében fontos, hogy a megrendelő bizonyos javaslatokat betartson. (Pl. Búvóhelyek és táplálékforrás megszüntetése.) Ezt az irtás során elvégzett helyszíni szemle alkalmával felmérem, majd tájékoztatom a megrendelőt.

A hosszú távú rágcsálómentesség elérése érdekében fontos, hogy a megrendelő bizonyos javaslatokat betartson. (Pl. Búvóhelyek és táplálékforrás megszüntetése.) Ezt az irtás során elvégzett helyszíni szemle alkalmával felmérem, majd tájékoztatom a megrendelőt.

Rágcsálóirtás Cégeknek – Gyors és Hatékony Megoldások

Megbízhatóság és Tapasztalat a Rágcsálóirtásban

Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik a rágcsálóirtás terén, megbízható és hatékony szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleink számára.

Monitoring Rendszer Kiépítése

Korszerű monitoring rendszereink segítségével folyamatosan nyomon követjük a rágcsáló tevékenységet, biztosítva a gyors és eredményes beavatkozást.

Hatékony Egér- és Patkányirtás

Professzionális egér- és patkányirtási szolgáltatásaink garantálják a rágcsálók gyors és hatékony eltávolítását bármilyen környezetből.

Rágcsálóirtás Megelőzéssel

Cégünk kiemelten foglalkozik a rágcsálóirtás megelőzésével, hogy hosszú távon védje vállalkozását a kártevők ellen.

Irtószeres és Irtószermentes Technológiák

Az igényeknek megfelelően alkalmazunk irtószeres és irtószermentes technológiákat, hogy minden ügyfél számára a legjobb megoldást kínáljuk.

Szakszerű Rágcsálóirtás Szolgáltatások

Rágcsálóirtási szolgáltatásaink magukban foglalják a rágcsáló előfordulásának jeleinek felismerését: ürülék, rágás- és lábnyomok, jellegzetes egérszag. Az általuk kedvelt búvóhelyek: padlás, mennyezet fölött, szerelőakna, raktározott áru környéke. Rendszeresen ellenőrizzük a területeket, különösen hideg időszakban, amikor gyakrabban keresik fel az épületeket.

rágcsáló rágcsálóirtás
rágcsáló rágcsálóirtás

Rágcsálóirtás Lépései

  1. Felület Felmérése: Teljes terület átfogó felmérése és kockázatelemzése.
  2. Probléma Meghatározása: Az adott probléma nagyságának és az irtás lehetőségeinek meghatározása.
  3. Engedélyezett Szer Alkalmazása: Az egérirtáshoz engedélyezett véralvadásgátló szerformák kiválasztása és zárható szerelvényekben való kihelyezése.
  4. Első Ellenőrzés: Az egérirtás utáni első ellenőrzés 1 hét múlva, majd rendszeres ellenőrzések a fogyasztás megszűnéséig.
  5. Alternatív Csapdák Alkalmazása: A csalétken kívüli vonzó táplálékforrás esetén csapó, élve befogó és ragasztós csapdák alkalmazása.

Keresse cégünket bizalommal a hatékony és professzionális rágcsálóirtás érdekében, hogy vállalkozása mentes legyen a rágcsálók okozta problémáktól!

Szolgáltatásaink elérhetőek Budapesten, Cegléden, Dabason, Gyöngyösön, Hatvanban, Hódmezővásárhelyen, Jászberényben, Kecskeméret, Kiskunfélegyházán, Orosházán, Szegeden, Szentesen, Szolnokon, Tatabányán, Csongrádon és ezek környékein.

A rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megelőzéséről:

a) az egészségügyi intézményekben,

b) a települési szilárd hulladékot, illetve települési folyékony hulladékot ártalmatlanító telepeken és a csatornahálózatban,

c) az állattenyésztő és állattartó telepeken, városi területen fenntartott istállókban, állatkertekben,

d) a szerves ipari nyersanyagokat (bőr, csont stb.) feldolgozó vállalatok üzemi területén,

e) romépületben, nagyobb épületbontások és építkezések területén,

f) a folyó- és állóvizek, nyitott szennyvízlevezető árkok lakott területen fekvő patkány járta partszegélyein,

g) a folyami és tóparti kikötőkben, vasúti pályaudvarokon, repülőtereken,

h) az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására szolgáló helyeken (üzemekben, üzletekben, raktárakban stb.),

i) a vendéglátó-ipari és közétkeztetési egységekben,

j) a piacokon és a vásárcsarnokokban

gondoskodni kell.

Ennek érdekében az a)-g) pontban feltüntetett helyeken évente két alkalommal rágcsálóirtást kell végezni.

Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99800018.nm