A darázs és irtása

 

A darázsról

A darazsak házilagos irtása talán az egyik legveszélyesebb megfelelő irtószer és védőfelszerelés hiányában, ezért javaslom, hogy bízza ezt a munkát szakemberre.

Hazánkban a német és a kecskedarázs (sárga-fekete színűek) a legelterjedtebb, de gyakran előfordul, hogy lódarázzsal találja szembe magát az ember. A lódarázs nagyban eltér a többi darázsfajtától, mérete akár két-háromszor akkora is lehet, mint az átlagos darazsaké. Színe a sárga mellet akár rozsdabarna is lehet. Rendkívül agresszívak, támadnak, ezért SEMMI ESETRE SE PRÓBÁLJÁK MEG HÁZILAG IRTANI ŐKET!

darázs darázsirtás
darázs darázsirtás

Milyen eljárásokat alkalmazok?

Darazsak irtása is több féle módszerrel lehetséges. Hogy pontosan melyiket alkalmazom, azt mindig a helyszíni szemle alapján tudom megmondani!

Permetezés

Látható helyeken található fészkek esetében a leggyakrabban használt módszer. Az irtószert permetezővel juttatom a fészek külső és belső részeire, illetve a környékére. Hatását rendkívül gyorsan kifejti, ezért talán az egyik leghatékonyabb irtási fajta.

Porozás

Ezt a technológiát a rejtett fészkek felszámolására lehet alkalmazni leginkább. Porozó gép segítségével darázsirtó port juttatok a fészekhez, ami a célhelyszínen egyből kezdi is kifejteni hatását. Bontás nélkül be tudom juttatni a szert a széldeszka alá vagy akár gipszkarton falakba. (Apró lyukat fúrok, amin be tudom vezetni a gép szárát, így nincs szükség bontásra!)

Hidegködölés

Az irtószer hidegköd képzéssel való kijuttatása rendkívül hatásos nagyobb légtér esetén, ahol akár több fészek is található (pl.:padlások, nagyobb tároló helyiségek stb.), de biztonsággal használható akkor is, ha esetleg lakótért szeretnénk kezelni. Fontos, hogy a terület zárható legyen, hogy az irtószeres köd legalább 3 órán keresztül tudja kifejteni hatását. Előnye, hogy a legapróbb résekben elbújt rovart is kiűzi, így biztosítva a 100%-os hatást. A kezelés után alapos szellőztetés szükséges! Fontos megjegyezni, hogy az irtószer nem hagy foltot, illetve kellemetlen szagot maga után!