Bolhairtás

A bolhacsípések jellemzően a térd magasságig jelennek meg, erősen viszketnek.  Az esetek többségében háziállat által jut be otthonunkba, ahol rendkívül gyorsan képes elszaporodni. Egy nőstény bolha átlagosan 20-30, de akár 50 petét is rakhat naponta. Fontos, hogy a bolhák forrását kell először megtalálni, majd megszüntetni, akár egy bolhairtó nyakörv segítségével, de súlyosabb esetben állatorvos által felírt készítménnyel, így elkerülhető a lakás folyamatos visszafertőződése. Ennek az elvégzése után lehet csak sikeresen kiirtani a bolhát.

Bolha
Bolha

A hatékony bolhairtás érdekében a teljes padlófelületet, a kárpitozott bútorok hátoldalát, valamint a falakat 1 méteres magasságig vegyszeres permetezéssel kezelem. A teljes bolhamentesség elérése érdekében kiegészítő eljárásként hidegködölést alkalmazok. (Az engedélyezett irtószerek nem ölik meg a petéket, ezért nagymértékű elszaporodás esetén az irtást kb. 2-3 héten belül meg kell ismételni.)

Második kezelés után munkámra garanciát vállalok!

Ügyfeleim által gyakran feltett kérdések

Mennyi ideig tart az irtás?

Körülbelül 30-45 percig, a kezelendő terület nagyságától és a fertőzöttség mértékétől függően.

Mi az irtás folyamata?

Lakásban az első lépésben a teljes padlózaton, kárpitozott bútorokon és a falakon 1 méteres magasságig vegyszeres permetezést végzek.  Majd ha mindenki elhagyta a lakást, hideg ködöléssel zárom az irtást.

Kültéren a földet, falakat (szükség esetén kutya házat stb) kezelem.  A hideg ködölés itt nem alkamazható.

Lehet-e takarítani az irtás után?

A kezelt területeken a vizes takaritás 1 hétig kerülendő.

 

Veszélyes-e az irtószer háziállatokra?

Melegvérű állatokra az irtószer nem jelent veszélyt, de az irtáskor nem tartózkodhatnak a kezelt helységben és őket is el kell vinni a hideg ködölés után.

Hidegvérű állatokra azonban veszélyes, ha lehet el kell vinni a lakásból, ha ez nem megoldható – például halaknál, le kell kapcsolni a levegő keringetőt, és légmentes letakarni az akváriumot.

Mennyire van tartós hatása az irtószernek?

Az irtószerek hatása folyamatosan gyengül, szellőztetés, takarítás stb eredményeképpen. Körülbelül 2-3 hétig hatékony.

Veszélyes –e gyerekre az irtószer?

Nem, azonban a gyerek játékokat érdemes elpakolni, vagy elmosni az irtás után. A plüss játékokat pedig ki kell mosni. (érdemes minden műanyag játékot egy nagy zsákba betenni, majd azt bekötni.)

El kell e mennem otthonról?

A permetezéskor a lakásban lehet tartózkodni, olyan helységben ahol nem történik irtás. Hideg ködölésnél el kell hagyni a lakást, de ez a folyamat legvége, pár perces művelet. Az irtás végén a lakásba legalább 3 órán keresztül TILOS VISSZA MENNI!!!  A levegőben szálló permetszer/irtószer (súlyos) nyálkahártya irrritációt okoz. Amikor vissza térnek a lakásba, alaposan ki kell szellőztetni!

Milyen gyakran kell ismételni az irtást?

Az engedélyezett irtószerek nem ölik meg a petéket, ezért a hatásosság érdekében az első irtástól számolva 2-3 héten belűl meg kell ismetelni az irtást, hogy a petékből kikelt lárvák is elpusztuljanak.

Mit kell tenni az irtás előtt?

Elelmiszert, gyerekjátékokat el kell pakolni.

Mit kell tenni az irtás után?

Az irtás végén a lakásba vissza menni legalább 3 órán keresztül TILOS VISSZA MENNI!!!   A levegőben szálló permetszer/irtószer (súlyos) nyálkahártya irrritációt okoz.  Amikor vissza térnek a lakásba, alaposan ki kell szellőztetni, a kezelt textiliákat 60 fokon ki kell mosni!