Légyirtás

 

Sokan nem tudják, hogy bizonyos helyeken jogszabály is kötelezővé teszi a légyirtást. A  18/1998. (VI. 3.) 4. számú melléklete szerint házi legyek ellen védekezni kell többek között: az egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi intézményekben, a mezőgazdasági egységek épületeiben,a szálláshelyeken, az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken (üzemekben, üzletekben, raktárakban stb.), a piacokon és vásárcsarnokokban, a vendéglátó-ipari és közétkeztetési egységekben .

 Az irtásukra azért van szükség, mert azon kívül, hogy zavaró a jelenlétük, testfelületükön kórokozókat hordozhatnak, melyeket ürüléken, hulladékokon mászkálva szednek fel, majd azokkal az élelmiszereinket szennyezhetik.

Légy
Légy

Milyen módszerekkel dolgozom?

Légyirtás állattartó telepeken

Állattartó telepeken a legyeket rendszeres időközönként szükséges irtani. Ilyenkor legfontosabb a tenyésző hely (trágya) kezelése légylárva irtó szerrel.  Az általam használt készítmény hatóanyaga a bábok imágóvá történő átalakulásának gátlásával megakadályozza, hogy a légylárvák kifejlett felnőtt egyedekké váljanak, így a szer megfelelő időközönkénti ismételt alkalmazásával több hónapig megakadályozható a kezelt tenyésző helyeken a kifejlett legyek kikelése.

A kifejlett legyek ellen mérgezett csalétekkel, illetve az istállók, ólak oldalfelületeire kijutatott permetszerrel lehet védekezni.

A légyirtó szerek szakszerű felhasználása esetén emberre, haszonállatra nem jelentenek veszélyt! Az irtásról törvényileg előírt dokumentációt adok.

Légyirtás vendéglátó egységek részére

Légyirtás elektromos rovarcsapda segítségével:

A megfelelő helyre felszerelt UV fénnyel megvilágított csapdák vonzzák a repülő rovarokat. A légy berepül és bele ragad a fénycsapdában lévő ragasztós lapba, melyet rendszeres időközönként cserélni kell.  Az ilyen típusú csapdák diszkrét megjelenésűek, bárhol használhatóak akár nyitott élelmiszerek körül is. Vállalom az ilyen csapdák beszerzését, felszerelését, karbantartását.

 Légyirtás permetezéssel:

Az oldalfalakon, mennyezeten, nyílászárók környékén permetezéssel méregmezőt létesítek, mely az odarepülő rovarokat elpusztítja. Az ilyen jellegű munkát úgy végzem, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzam a megrendelőnek.

A légy irtószerek szakszerű felhasználása esetén emberre, melegvérű állatra nem jelentenek veszélyt. Az irtásról törvényileg előirt dokumentációt adok.

Légyirtás magán házaknál

Permetszer kijutatásával tartós méregmezőt létesítek az oldalfalakon, mennyezeten, nyílás zárók környékén, mely az odarepülő rovarokat elpusztítja. Az irtást egyaránt el lehet végezni kül – és bel téren. A szer kellemetlen szagot és foltot nem hagy maga után, emberre, melegvérű állatra nem jelent veszélyt.